31 август 2019-Нюз Фронт.

Безредиците по улиците на Хонконг продължават, при това поводите за протести звучат все по-абсурдно.

Както по-рано News Front съобщи, преди седмица протестиращите излязоха на улиците в знак на протест срещу „умните“ фенери, които уж се използват за наблюдение.
Днес протестиращите щурмуват метростанцията, уж поради лошото качество на обслужване в метрото на един от най-големите икономически центрове в света.

Според местните медии, позовавайки се на очевидци, радикалите организирали погроми на станция » Адмиралтейство.
По време на погромите разбиха врати в станцията и с черна боя боядисаха търговските автомати.

Междувременно улицата пламна от коктейли Молотов. В тази връзка полицията беше принудена да използва водни оръдия със синя боя срещу вандалите.

Напомняме, че протестите в административния район на Хонконг започнаха, когато протестиращите се противопоставиха на законопроекта, който позволява на местните власти да екстрадират престъпници, нарушили китайското законодателство в Пекин.
Заслужава да се отбележи обаче, че под натиска на протестиращите властите отстраниха разглеждането на законопроекта от дневния ред, което не допринесе за урегулирането на ситуацията.

Множество експерти изразяват предположения за намесата на САЩ в акциите, а самият Доналд Тръмп дори предложи на Китай «помощ» за решаване на ситуацията.

Изявленията на редица американски политици относно ситуацията в Хонконг изкривяват реалността и представят истинските престъпници като „несъгласни“.

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;