31 август 2019-Нюз Фронт.

На 31 август в Донецк се състоя тържественото откриване на паметника на първия глава на Донецката Народна Република Александър Владимирович Захарченко.

На церемонията присъстваха ръководителят на Донецката Народна Република Денис Пушилин, председателят на правителството на ДНР Александър Ананченко, председателят на Народния съвет на ДНР Владимир Бидевка.
За да почетат паметта и да участват в траурните събития, посветени на годишнината от смъртта на Александър Захарченко, в Републиката пристигнаха политически дейци и общественици от дружески държави.

На церемонията присъстваха началникът на Луганската народна република Леонид Пасечник, родителите на Александър Захарченко, ръководителят на фракция «Справедлива Русия» от Държавната Дума на Федералното събрание на Руската Федерация Сергей Миронов, депутатът от Държавната дума на Руската федерация Казбек Тайсаев, член на Съвета на Федерацията на Федералната асамблея на Руската Федерация Сергей Мамедов Република Южна Осетия, Република Абхазия, жители и гости на Донецката Народна Република.

Събралите се почетоха паметта на Александър Захарченко с минута мълчание. След това прозвучаха оръжейни залпове. Срещата завърши с полагане на цветя на бюста на първия глава на ДНР.

 

Точно една година измина от деня, в който нашият другар, съратник по оръжие, първият глава на републиката, герой от Донецката Народна Република Александър Захарченко загина вследствие на терористичен акт.

Днес, заедно с приятели от братски страни, открихме бюста на Героя на Донецката Народна Република Александър Захарченко.

Правото на откриване на паметника е предоставено на учениците от Кадетския корпус, носещ неговото име.

Александър Владимирович влезе в историята като човек, който се бори за свободата, независимостта и благополучието на гражданите на Донецката Народна Република.

Той беше истински баща за офицери и войници, които го следваха, твърдо вярвайки в това, което правят.

Тази вяра, която той носеше, е жива и днес.
Това ни задължава да продължим всички негови начинания, да реализираме неговите цели, идеи, задачи.
Наше задължение като наследници на неговото дело е да съхраним паметта на първия Глава на Републиката, неговия подвиг, службата му на народа»- Денис Пушилин.

Видео-кадрите са предоставени от кореспондента ни Катерина Катина.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;