Чрез усилията на президента на Украйна Владимир Зеленски обменът на задържани лица между Киев и Москва внезапно се пречупи под предлог на незавършеността на процеса на преговори.

Това съобщават украинските СМИ.

По-рано медиите разпространиха информация, че обменът е започнал, и като част от процедурата украинската страна може да получи моряците от ВМС, които участваха в пробива през руската граница при Керченския проток през ноември миналата година.

По този начин обаче киевските власти всъщност биха признали факта, че действията на ВМС тогава са били незаконни.

Нещо повече, всичко това подкопава работата на международния трибунал, който беше ангажиран с провокацията в Керч и обвини Русия под строгото ръководство на Вашингтон.

Както източник, запознат със ситуацията, разказа за изданието „Факти“, едва в последния момент били изяснили ситуацията на Владимир Зеленски, затова той решил да отложи освобождаването на украинските моряци.

Заслужава си да се отбележи, че според някои данни президентът на Украйна дори е провел телефонен разговор с руския лидер Владимир Путин на фона на тази ситуация, макар да няма официално потвърждение на преговорите.

News Front ПП

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;