30 август 2019- Нюз Фронт.

„Не изключвам, че провокацията е насочена и срещу Русия.

Очевидно „партията на войната“ в Тбилиси е получила подкрепата на външни сили “-, заяви външният министър на Южна Осетия Дмитрий Медоев пред изданието ВЗГЛЯД, коментирайки отказа на Грузия да премахне контролния пункт на Министерството на вътрешните работи от границата на републиката, както изисква южноосетинската страна.

„Действията, предприети от Грузия, са израз на пряка заплаха за хората от Южна Осетия“-, заяви Дмитрий Медоев.

Това е много сериозна провокация.

Фактически това е нахлуване на въоръженото звено на грузинското Министерство на вътрешните работи на територията на Южна Осетия, където на превзетото място е започнато изграждането на капитални военни укрепления на 200 метра от осетинското селище, където живеят 49 осетински семейства.

 

В същото време външният министър подчерта, че Южна Осетия ще предприеме всички предвидени от закона мерки за защита на териториалната цялост на републиката и осигуряване безопасността на нейните граждани.

Москва изразява сериозна загриженост за ескалирането на напрежението на границата на Южна Осетия и Грузия, съобщи руското външно министерство.

Нарастването на напрежението, е провокирано от Тбилиси. Грузинската страна умишлено ескалира напрежението на границата чрез провокации и кампании, подкрепени от западните страни, съобщиха от ведомството.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;