«Колекцията» от наказателни деля спрямо избягалия олигарх Владимир Плахотнюк се попълва. Този път за неплащане на данъци.

Както съобщават местните СМИ, Антикорупционната прокуратура на Молдова има нови сведения за съмнителни сделки на Плахотнюк, които той сключил още през 2011 година, но без да плаща данъци. Кишинев е предоставил данните на румънските власти. В момента тази информация се проверява от молдовските правоохранителни органи.

ПЛАХОТНЮК ПОЛУЧИЛ «ЧЕРНУЮ МЕТКУ»

Както по-рано съобщи News Front, Владимир Плахотнюк избяга от Москва след неуспешния опит за държавен преврат, който той извърши на фона на създаването в новия парламент на коалицията между Партията на социалистите и проевропейски блок «ACUM», което фактически постави кръст на неговото управление.

По-рано се съобщи, че Плахотнюк се крие на територията на САЩ, но по-късно се появи информация за това, че той се е установил във Великобритания. В същото време в Молдова той е обвинен в създаването на престъпна група, шантаж, мошеничество и пране на пари. В Русия олигархът също е преследван за незаконна продажба на наркотици.

News Front ПП

 

Тагове: ; ;