30 август 2019-Нюз Фронт.

Скандалното разследване, в рамките на което Русия дълго време е неправомерно обвинявана в „намеса“ в президентските избори в САЩ, се провали и сега Барак Обама може да си плати за това, съобщава изданието The Washington Examiner.Според данни на медиите, ръководителят на комитета на Сената Линдзи Греъм възнамерява да разпита 44-ия президент на Съединените щати под клетва като част от разследване на възможното участие на неговата администрация в RussiaGate.

 

Според сенатора, в цялата тази история един важен въпрос остава без отговор: кой точно информира Обама за разследването срещу тогавашния кандидат за президент Доналд Тръмп, което беше инициирано от контраразузнаването на САЩ? Трудно е да се повярва, че не е било договорено на най-високо ниво, подчертава Греъм.

«Това едва ли би могло да се случи с абсолютно невежеството на Белия дом»-, каза политикът.

Заслужава да се отбележи, че Обама не е единственият в списъка на сенаторите.
Той също така възнамерява да получи показания от бившия заместник-директор на Федералното бюро за разследвания, Андрю Маккейб, бившият директор на ФБР Джеймс Коми, бившият шеф на Централното разузнавателно управление Джон Бренан и бившия шеф на Националната разузнавателна агенция Джеймс Клапър.

Очаквайте подробности по темата.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;