Самата концепция за отвореното общество — основната идея на Фондацията на Сорос, е създадена от глобалисти, привърженици на един обединен свят под техен контрол, а и някои наднационални структури, които се опитват да поемат функцията на световното управление.

Това заяви заместник-ръководителят на Международното евразийско движение, руският политолог Валери Коровин.

«Тази идея съществува отдавна; тя започва да зрее на Запад още през 20-ти век. Задачата на глобалистите е да отворят националните държави за външна, глобалистическа намеса, за отчуждаването им в полза на проекта» Отворено общество «, за интегрирането им в глобалистическия проект», заяви Коровин.

Според него основната пречка за глобализацията са националните правителства, администрациите и националните интереси на същите тези държави, които рядко съвпадат с интересите на глобалистите.

„За да се отстранят тези препятствия, се извършва сваляне на съществуващите режими, особено на тези, които са упорити и не искат да се отварят към глобалистическите центрове. Протестите от този вид имат инструментален характер, тоест те не възникват спонтанно, не са естествени, а са по поръчка на глобалистическите структури с тяхното активно финансово, административно, политическо влияние, с участието на глобалистични политически технолози…

Във всички случаи, когато става дума за този вид вълнения, осъществявани под лозунгите за постигане на «свободи», «права на човека», права на малцинствата, свобода на ЛГБТ, демокрация и други глобалистически глупости — навсякъде има глобалистки поръчител.

Това е изключително политически и технологичен процес, той няма нищо общо със свободата, демокрацията, любовта към свободата или стремежа към по-голямо реализиране на правата на човека “, допълни Коровин.

Говорейки за личността и ролята на известния американски финансист и търговец Джордж Сорос в глобалистическите процеси, В. Коровин посочи, че той е идеолог на глобализацията и апологет на идеите на Карл Попър — създателят на концепцията за „отворено общество“, автор на един вид Библията на глобалистите — „Отворено общество и неговите врагове».

«Сорос пое мисията да реализира тази концепция в реалността. Той е един вид апостол на Карл Попър, който заложи живота си да приложи концепцията», подчерта руският политолог.

Според него днес младото поколение участва активно в глобалистическата идеология, която отговаря на търсенето на младите, дава напълно отговори на всички въпроси, които възникват при формирането им.

Той посочи, че младежките организации, промотиращи интересите и идеологията на Дж. Сорос, са създадени като средство за натиск върху политическия елит на различни държави с цел постигане на определени цели.

«Глобализмът е специална алтернатива на традиционната картина на света. Това е един вид нова реалност, която улавя съзнанието на младите хора. Тъй като младите хора са най-активната и страстна част от всяко общество», отбеляза Коровин.

Според него глобалистите, опитвайки се да насаждат идеите си, ги контрастират с всичко останало, придавайки на останалото отрицателна конотация и оттенък:

 «Всичко, което не е глобалистично, е лошо. Всичко, което не е отворено, е затворено. Това не са права на човека, а тирания и диктатурата. Всичко, което не е развитие, е стагнация», допълни Коровин.

Според него глобалистичната машина може да работи само при изпълнението на някакви конкретни задачи.

„В допълнение към крайната цел — създаването на единен глобален свят под контрола на транснационалните глобалистически центрове, има и локални задачи, включително финансови, суровинни, политически и в сферата на сигурността. Възможно е да упражнявате местен натиск, да бъдете насочени, да постигнете конкретен текущ резултат и след това да го изключите, докато не настъпи моментът за пълно събаряне на администрацията или сегашния режим“, каза В. Коровин.

„Алтернатива на глобализацията е многополюсния свят, светът на няколкото цивилизации, светът на културното многообразие, комплексния свят, натоварен със значения, свят, който не е опростен, не е примитизиран, както го създават глобалистите, свят, състоящ се не от биомеханоиди, а от народи, етнически групи, култури традиции, тоест това е изначалният свят. Следователно алтернативата на глобализацията е Традицията, многополюсността, разнообразието от форми, възстановяване ролята и влиянието на религиите, това е алтернативата, човекът в неговата цялост в онтологичния смисъл, а не в механичния“, подчерта руския политолог.

Той изрази надежда, че перспективите за „възстановяване“ и освобождаването от глобалистичния проект все пак ще надделят.

News Front ПП

Тагове: ; ; ; ;