В столицата на ДНР около двореца на младежта се проведе траурен митинг и церемония по полагане на цветя на паметника на Героя на ДНР и Народния артист на СССР Йосиф Кобзон.

В мероприятието взеха участие представители на администрацията на града, гости от Русия и Южна Осетия, а също жители на град Донецк. В края на митинга събралите се положиха цветя на паметника на изключителния артист.

Припомяме, че Йосиф Кобзон почиа на 30 август 2018 година в Москва на 81-годишна възрост. В продължение на много години той подкрепяше Донбас, даваше благотворителни концерти и непрекъснато оказваше хуманитарна помощ.

Своят последен концерт Йосиф Кобзон даде в Донец през септември 2017 година.

По-рано съобщихме:

Народният артист на СССР, Героят на Републиката Йосиф Кобзон изнесе концерт на сцената на Донецкия държавен академичен театър за опера и балет «Соловяненко».

След всяка песен зрителите благодариха на легендата с бурни аплодисменти и му подаряваха цветя.

На Кобзон през цялото време му акомпанираше на роял пианистът и Народен артист на Русия Алексей Евсюков.

В средата на концерта артистът се обърна към присъстващите в залата и изрази надежда, че войната в Донбас ще завърши съвсем скоро.

«Войната, която дойде на нашата земя, рано или късно ще свърши. Нашите врагове трябва да разберат, че Донбас не може да бъде покорен. Мечтая да доживея този ден, в който на нашата земя ще има мир», каза Кобзон.

Петя Паликрушева

 

 

Тагове: ;