Планът на Доналд Тръмп за борба с ураганите с помощта на ядрени бомби ще превърне САЩ в «голяма Хирошима». Това заяви политологът Евгений Сатановски.

За оригиналния план на Тръмп да унищожи ураганите съобщи американското издание

Axios, позовавайки се на източници. Според данни на изданието, президентът на САЩ е предложил да се хвърлят ядрени бомби по ураганите, които се приближават към САЩ.

Според Сатановски, Тръмп е показал пълна липса на знания по хидрометеорология.

Експертът посочи, че болшинството урагани пристигат в САЩ от бреговете на Мексико. От това следва, че Тръмп ще се наложи да бомбардира Карибско море, а може би и собствената Флорида.

Следвайки логиката на Тръмп, с природните стихии човечеството трябва да се бори с ядрени удари, шегува се Сатановски. Той припомни, че преди време крайбрежните райони на Ню Йорк са били потопени до нивото на втория етаж.

«И какво? Ще бомбардират Манхатън ли?», попита политологът.

Освен неефективната ядрена борба с ураганите, Тръмп забравя за забраната за ядрени взривове в трети страни (под водата, в атмосферата и космоса).

Нарушаването на този принцип може да се отрази катастрофално на екологията, при това далеко извън пределите на САЩ.

«А може би ще удари Световния океан с ядрен заряд?! Та вие ще заразите всичко. Доналд, ще заразиш целия свят, ще живееш в една голяма Хирошима.

Цялата тази вода няма да стигне до нас, до Питер, а до бреговете на САЩ», каза Сатановски в ефира на радио «Вести».

Според данните от СМИ, Тръмп лансира идеята за бомбардировки над ураганите от 2017 година, но тогава не е споменавал за ядрени ракети.

Самият Тръмп отрича, че когато и да било е обсъждал това.

«Историята на Axios е просто смешна. Това са поредните фалшиви новини», написа президентът ан САЩ в Туитър.

Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;