Русия отказа виза на американския сенатор, призоваващ да се засили санкционният натиск върху Русия, да се блокира «Северен поток-2», да се свали Путин и да се извърши военна операция на САЩ в Черно море.

САЩ се стремят към диалог с Русия. А злата Русия не иска да общува.

Примерно така беше представена на Запад новината, че републиканският сенатор Рон Джонсън не може да получи руска виза.

аистина ли руското посолство е «несправедливо» към американския законодател или все пак има основателни причини да обяви Джонсън неофициално за персона нон грата.

И така, вчера Рон Джонсън, член на Сенатската комисия по външни отношения и председател на подкомитета за сътрудничество в Европа и регионална сигурност, се оплака, че руското посолство отказва да му издаде виза.Сенаторът се подготвял като част от двупартийна делегация да пристигне в Русия на бизнес конференция и да общува с неправителствените организации.

„За съжаление руските власти продължават да играят дипломатически игри с това искрено намерение и ми отказаха влизане в Русия“, каза той.

Джонсън заплаши, че няма да остави руската агресия без „твърд и решителен отговор“. Но когато е възможно, той ще бъде за диалог за Русия.

Кой лъже?

Как Джонсън не може да получи виза, ако дори не е кандидатствал за нея? — възмутиха се чиновниците от Министерството на външните работи на Русия.

Сенаторът не е кандидатствал за виза в посолството ни и не е информирал за плановете си да посети Русия, това се казва в изявлението на посолството на Русия в САЩ.

От това, което до момента е известно, човек може да бъде 100% сигурен, че някой лъже — или Джонсън, или руското външно министерство.

Да допуснем, че е руското министерство.

Но тогава се пита следното: но защо му е на ведомството на Сергей Лавров да лъже? Всъщност, ведомството на Лавров лъгало ли е някога? Разобличено ли е, че някога е лъгало?

Не.

Колко пъти беше отказвано влизане на руски дипломати в САЩ?

Един пресен-пресен пример — забрана за влизане на руски представители на майската конференция по сигурността в ООН.

Нима след това МВнР на Русия ще се срамува открито и официално да говори, че на някого се забранява да влиза на руска територия?

Сега да погледвем сенатора.

Да видим кой «не е пуснала» Русия?

Ще цитираме само някои от изявленията на Джонсън, от които ще стане ясно следното: е ли той «приятел на Русия» или не.

ПРОТИВНИК НА «СЕВЕРЕН ПОТОК-2»

Републиканецът подкрепи цяла серия от законопроекти, въвеждащи санкции срещу Русия за нейната «агресия в Украйна». През декември миналата година Джонсън заедно с 39 сенатори помоли Тръмп да даде твърд отговор за действията на Русия в Керченския пролив.

Ето какво заяви тогава Джонсън:

«Организиране на международна операция с цел защита свободата на корабоплаването в Черно море в съчетание с отмяната на «Северен поток-2″ — това е точно този отговор, който трябва да получи Путин».

През юли миналата година той се оплака, че санкциите срещу Русия не работят и предложи да се въведат нови ограничелни мерки. Същият сенатор призова да се спре възстановянането на сферите на влияние на Русия и критикува Москва за подкрепата на Башар Асад в Сирия.

На всичкото отгоре Джонсън е открит привърженик на «майдана» в Русия.

Т.е. на държавния преврат в Русия.

Той нарича Путин «трагедия с исторически мащаби» и го обвинява в неспособнотстта да
провежда свободи и справедливи избори, да уважава върховенството на закона и да интегрира Русия в западния свят. В едно от по-ранните си изявления той предложи да се назове на името на Борис Немцов улицата срещу руското посолство във Вашингтон.


Мария Захарова заяви, че Джонсън се намира в «стоп-листата» на МВнР на Русия.
А той е в стоп-листата в отговор на това, че на руски представители им бе отказано влизане в САЩ. И Джонсън е знаел това.
Но е представил нещата така, все едно му е отказано», съобщиха от департамента по информация към МВнР на Русия.

Оказа се, че сенаторът е знаел, че е в «черния списък», дори не е подавал документи за виза.

Ако това е така, а то е така, целият този спектакъл е спретнат с политическа цел — за пореден път да се представи Русия в ролята на агресор и да се оправдае въвеждането на нови икономически санкции.

Рон Джонсън, признай, че си лъжец.

Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;