Контратерористичната операция на Сирийската арабска армия в идлибската зона за деескалация продължава. Правителствените войски разгърнаха настъпление източно от Хан Шейхун, освобождавайки още две населени места в южната част на Идлиб.

Както съобщават в четвъртък, 29 август, местните информационни ресурси, в региона са избухнали нови сблъсъци между частите на Сирийската арабска армия и джихадистите. В резултат на конфликта терористите на били принудени да отстъпят, а правителствената армия е заела населените места Хувейн Ал-Кабир и Аз-Зарзур.

Заедно с това сирийската армия е освободила фермерски стопанства в района на град Ат-Тамания. По-нататъшното настъпление, според наличните данни, ще бъде в посока неселеното място Умм Джалал в окръг Мааррат ал-Нуман.

Военни източници също съобщават, че подкрепа на сирийската армия оказват Въздушно-космическите сили на Русия. Руската авиация нанесе няколко удара по укрепени райони на терористите около Мааррат ал-Нуман, а също по населените места  Джарджаназ, Тел-Манис, Ел-Гадфа, Мааршурин и Дейр-Шарки.

Както по-рано съобщи News Front, докато САА продължава борбата с терористите на границата с провинция Идлиб и Хама, в освободените населени места вече е започнало възстановяването на инфреструктурата. В градовете Мурек, Ел-Латамна и Кафр-Зайта вече е започнал ремонт на пътната мрежа. Властите обещават да завършат възстановителните работи в най-кратки срокове, за да обезпечат скорошното завръщане на сирийските бежанци.

News Front ПП

 

Тагове: ;