29 август 2019-Нюз Фронт.

Френският външен министър възнамерява да обсъди европейската система за сигурност в Москва

 

След няколко дни ще пристигна в Москва с френския министър на отбраната Флорънс Парли, за да започна да обсъждам какво може да се превърне в архитектура на сигурността и доверието»,- заяви Жан-Ив Льо Дриан.

Срещата на министрите на отбраната и външните работи на Франция и Руската Федерация ще се проведе на 9 септември.

На 27 август, президентът на Франция Еманюел Макрон призова френските посланици да превърнат Франция и Европа в „държава, която осигурява баланс“ във все по-биполярен свят с две големи държави — Китай и САЩ.

 

В допълнение, Макрон се обяви за „стратегия на дързост“ в дипломацията.

Президентът припомни на своите посланици, че световният ред, възникнал след Втората световна война, „се промени по безпрецедентен начин“ с появата на нови сили като Китай и Индия на международната арена. Той също предупреди, че човечеството сега преживява „края на западната хегемония в света“.

„Наблюдаваме края на западната хегемония в света. Обстоятелствата се променят. Китай премина в челните редици, а Русия постига големи крачки със своята стратегия,- заяви Макрон

 

«Европейският континент никога няма да бъде стабилен, никога няма да бъдем в безопасност, ако не стигнем до по-спокойни отношения с Русия и не изясним отношенията си»-, каза той.

Париж и Москва трябва да направят заедно „нещо полезно“ за света, в противен случай Европа ще продължи да бъде театър на стратегическата борба между САЩ и Русия, добави френският президент.

Макрон подчерта, че  изтласкването на Москва от европейските страни е голяма грешка. И буквално два дни след завлението му, идва новината за преговори в Москва.

Продължаваме да следим темата, очаквайте подробности.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;