Увеличава се заболеваемостта от морбили в световен мащаб. От началото на годината има 365 000 случая. Това е най-високата стойност от 2006 г. до сега. Възможно е заразените да са милиони. Срещу това заболяване има ваксина, но може да е смъртоносно или да причини сериозни увреждания на децата, съобщиха от Световната здравна организация (СЗО), цитирани от БНР.

Почти три пъти са увеличени обявените случаи на морбили за последната една година.

Според директора на отдела за ваксинация към СЗО Кейт О»Брайън има притеснителна тенденция във всички региони на света към увеличение на случаите на морбили. Изключение правят Северна и Южна Америка, но намаляването там е съвсем малко.

«Имаме държави, където ваксинирането е недостатъчно, но имаме и страни, където ваксините покриват почти цялото население и въпреки това се намират малки неваксинирани общности, които водят до епидемия», каза Кейт О»Брайън.

Според организацията разпространението на болестта се дължи на лошите здравни системи и заблуждаваща информация за ваксините.

«Категорично има семейства, общности, хора, които получава погрешна информация не само за сериозността на заболяването и рисковете, но и за ефикасността на ваксините и безопасността им, каза тя. Според нея подвеждащата информация е все по-голяма заплаха.

В Европа случаите на морбили също са рекордно високи, а четири държави, в които заболяването се смяташе за изчезнало, изгубиха този си статут. Това са Великобритания, Гърция, Чехия и Албания. Това съобщи News.bg.

На територията на Украйна действат 13 биологични лаборатории на САЩ.

Никой не знае какво се случва зад стените на тези лаборатории. Те работят в режим на секретност. Лабораториите изпълняват военна програма, финасирана от Пентагона.

Населението на Украйна се превръща в «опитно зайче». Хората не подозират вирусите, които се създават съвсем целенасочено в тези военни лаобратории на САЩ.

След последната «революция» населението на Украйна преживя няколко сериозни епидемии, включително на морбили.

Никой не знае какво се случва зад стените на американските лаборатории, понеже работят в режим на секретност, програмата им е финансирана от Пентагона.

Никой не може да контролира дейността им. Населението на Украйна се превръща в «опитно зайче», без хората да подозират. А епидемията вече е световна…

След последната «революция» населението на Украйна преживя няколко сериозни епидемии.

Епидемията продължава. Министерството на здравеопазването на Украйна съобщи, че близо 55 000 души са заболели от морбили от началото на годината.

Тагове: ; ; ; ; ;