По подобен начин Фейсбук наскоро също обяви, че търси журналисти да модерират съдържанието в новинарската си секция.

Милиардерът екстремен либерал Джорд Сорос и неоконсервативния му аналог Чарлс Кох обединяват сили, за да наложат цензура в интернет – единственото пространство, където все още такова животно като „свобода на словото“ съществува. Изглежда елитът от двете страни на монетата са убедени, че крайният потребител трябва да получава само тази информация, която те сметнат за правилна, пише zerohedge.

Организации, основани от Сорос и Кох, работят заедно от известно време по ключовия приоритет на глобалните неолиберали и неоконсерватори – цензурата на интернет, предава Breitbart News. Същата тази цензура е необходим елемент за тиранията като политическа система, така че е логично тези, които искат да „поробят“ човечеството, да се стремят именно към унищожението на последната крепост на свободното слово – мрежата.

Така например института „Чарлс Кох“ още миналата година е обявил подкрепата си към инициативата „Проект: След Шарлотсвил“ (Шарлотсвил е градът в Нова Зеландия, където въоръжен младеж нахлу и простреля фатално десетки ислямисти в джамия, бел.а.), чиято основна цел е борбата срещу „онлайн екстремизма“.

Спонсори на тази инициатива са: “Комкаст“, фондация „Кресге“ и… Благотворителната фондация на Джорд Сорос.

Същият Институт на Чарл Кох наскоро се обяви в подкрепа на т.нар. „модерация на съдържанието“. На тази тема директорът на Института по свободно изразяване Сара Рюгер похвали Airbnb за това, че е отказала резервите си срещу „крайно десни екстремисти“ и е призовала „онлайн омразата“ да се третира като вирус.

Тук е уместно да се спомене, че преди броени дни от Фейсбук – друга компания, която открито в последните месеци бе обвинена в изкривяване на информацията, която показва в подркрепа на либералната идея – обявиха, че искат да наемат „ветерани журналисти“. Хора с богат опит в редактирането и отсяването на информация с цел да модерират съдържанието в социалната мрежа. Едва ли не да предпазят хората от „фалшиви новини“, „реч на омразата“, „расизъм“ и тем подобни.

Разбира се обаче в стаята има един огромен слон, който никой не забелязва. Какво всъщност е „реч на омразата“ и кой определя дефиницията? Дали е задаване на въпроси към официалната политика, дали е осъждане на авторитарни режими, дали е да застанеш на страната на морала, въпреки че противоречи с линията на властта? Както е „оналйн омраза“ и кой преценява дали вие сте хейтър?

Източник Флагман.

Тагове: ; ; ; ; ;