Точно преди година започна акция „Олигарх“ срещу семейство Арабаджиеви и изглеждаше доста озадачаващо, защото именно хотелът на Маринела и Ветко Арабаджиеви прие основните гости за българското председателство на ЕС.

Още тогава с артикулирането и мотивирането на акцията се появиха няколко предположения – дали това е някакъв закъснял опит за ревизия на прехода или удар по някога удобни, а впоследствие станали неудобни бизнесмени, които отказват да слушат и тръгват по собствен път.

Обичайно за тази акция бяха видеоматериалите, които показваха или луксовете в домовете, за първи път при сем. Арабаджиеви. Имаше и атрактивни реплики като „Наехме машина от БНБ, за да могат бъдат преброени намерените милиони“, включително в кутии за обувки.

Дали и как ще изглеждат обвиненията по отношение на този лукс и дали неговият произход е престъпен, предстои да разберем.

През септември прокуратурата удари империята на Миню Стайков по определението на заместник главния прокурор и кандидат за главен прокурор Иван Гешев.

Там нямаше „луксозни“ кадри, но там прокуратурата бе фиксирана върху това той да остане в ареста. Това съобщи БНР.

Тагове: ; ; ;