Стана ясен броят на паспортите, които Русия е издала на жители на ДНР до момента

Броят на жителите на Донецката народна република, получили паспорти на граждани на Руската Федерация в опростен порядък, са вече над 12 300. Това днес съобщиха пред журналисти от миграционната служба към министерството на вътрешните работи на Донецката народна република.

Стана ясен броят на паспортите, които Русия е издала на жители на ДНР до момента

«В опростен порядък паспорти на Руската Федерация са получили 12 310 жители на Донецката народна република», се казва в съобщението.

По-рано МВнР на Канада заяви за намерението си да не допуска в страната граждани на Донецката и Луганската народни република с руски паспорти. Това съобщи главата на външнополитическото ведомство Христя Фриланд.

«Канада ще предприеме действия, за да може тези паспорти да не бъдат използвани за пътуване до Канада. Ние призоваваме нашите партньори да последват този пример», заяви дипломатът.
По-рано се съобщи, че Европейският съвет е допуснал възможността да се разгледа въпросът за непризнаването на руските паспорти, издадени на жителите на Донбас.

На 24 април президентът на Русия Владимир Путин подписа указ за опроставяне на процедурата за получаване на руски паспорти за жителите на ДНР и ЛНР.

 

 

Коментари:

Зареждане ...