27 август 2019-Нюз Фронт.

Продължава антитерористичната операция на сирийската арабска армия в зоната на деескалация на Идлиб и властите на страната вече започнаха да възстановяват инфраструктурата в освободените региони.

 

Доскоро Мурек, Ел-Латамна и Кафр Зайта бяха окупирани от терористи, а сега там тече ремонт на пътната мрежа, включително международната магистрала Дамаск-Алепо, която минава през тази зона.

Според Федералната агенция за новини (ФАН), експерти на пътната компания вече са оценили щетите, причинени на асфалтовата настилка. Впоследствие ще започне реставрация, която те планират да приложат възможно най-скоро.

Заедно с това, представители на администрацията на провинция Хама, посетиха всички селища, освободени от бойците, оценявайки процеса на възстановяване на гражданската инфраструктура, което би позволило на бежанците да се върнат по домовете си.
Както по-рано News Front съобщи, празнични събития се проведоха в град Мухрад, разположен на 17 километра северозападно от Хама, в който жителите отбелязаха успехите на сирийската арабска армия в борбата с терористите.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;