27 август 2019-Нюз Фронт.

Терористите от Идлиб атакуваха правителствените позиции на Сирия в североизточната провинция Хама.

Джихадистите от групировката «Хайят Тахрир Аш Шам» и още няколко групи атакуваха сирийската армия в района на насленият пункт Абу Дали в североизточната част на провинция Хама.

 

 

Използвайки ефекта на ивнезапното нападение бойците успяват да изтласкат войските на САА от три населени пункта и изземат оръжията на сирийските войници.

Леките оръжия и БРМ-1К с боеприпаси, доставени на ССА от Русия, попаднаха в ръцете на бойците.
Също така пропагандистите заявяват, че атентатор- самоубиец от групировката се е самовзривил близо до руски наблюдателен пункт.

Специалисти смятат, че става въпрос за дезинформация от страна на терористите, защото на около 10 км от мястото на нападението се намират руските военни.След нападението срещу бойците работи авиация, което принуждава нападателите да се оттеглят и да се връщат на първоначалните си позиции.

Турските медии твърдят, че нова вълна от бежанци е тръгнала от Идлиб. Досега около 200 хиляди души.
Турция вече се готви да приеме максимум до 800 хиляди сирийци. В Идлиб обаче има 3,5 милиона души.
Освен това в телевизионния канал HaberTürk журналистът Цетинер Цетин заяви, че не само сирийската армия е на територията на Идлиб, но и руската армия се е появила.

Според Четин всички чакат какво ще се споразумеят днес Путин и Ердоган. И въпреки проблемите с електричеството, генераторите са включени по време на прес-конференцията в Москва, така че всички да са наясно какво да очакват в следващите дни …

Продължаваме да следим обстановката, очаквайте подробности по темата в развитие.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;