27 август 2019-Нюз Фронт.

Днес е срещата на президентите на Турция и Русия. Страните имат стратегически партньорства по много въпроси. Очаква се страните ще обсъдят ситуацията в Сирия. След преговорите ще стане ясно как ще бъде осигурено „примирие“ в Идлиб, какви стъпки ще бъдат предприети за „спиране на атаките, стабилизиране на ситуацията и укрепване на тази държава“, коментират посещението на турския лидер в Москва медиите в Турция.

Посещение на Международния авиационен и космически салон «Макс-2019»

Президентът на Русия Владимир Путин и турският президент Реджеп Тайип Ердоган участваха в откриването на 14-ия международен авиационен и космически салон «Макс-2019.

Държавните ръководители на Русия и Турция разгледаха експозицията на въздушното шоу и се запознаха с образците на авиационна техника: по-специално с най-новия руски изтребител Су-57, изтребител Су-35, среден хеликоптер Ка-62 и тежък хеликоптер Ми-38.
След това лидерите на двете страни разгледаха самолета-амфибия Be-200. В.ладимир Путин лично разказа на Ердоган основните характеристики на модела.
Президентите също се качиха на руския граждански самолет MS-21, разгледаха пилотската кабина и салона на лайнера

 

 

 

 

 

Снимки: Администрация на Президента на Русия

Уважаеми президент Ердоган! Дами и господа! Колеги, приятели!Радвам се да приветствам участниците и гостите на Международния салон за авиация и космос и най-вече нашият добър приятел, президентът на Република Турция Реджеп Ердоган.

Сигурен съм, че всички наши чуждестранни партньори и, разбира се, нашите турски приятели, турската делегация ще се интересуват от постиженията на вътрешната, руска авиационна индустрия и техническите възможности на последното поколение на руските космически сили и това ще отвори нови възможности за взаимоизгодно сътрудничество.

Подчертавам, че дълбоко оценяваме международното внимание към руското въздушно шоу, виждаме в това признание за високия интелектуален, научен, технически и експортен потенциал на страната ни, уникалните й традиции в производството на самолети, които позволяват на Русия да остане сред световните водещи в аерокосмическата индустрия.

Ние разбираме, че перспективите на авиационната индустрия до голяма степен зависят от широкото международно сътрудничество, от тясното интегриране на проектите на нашите дизайнери, учени и ефективното използване на производствените мощности.
Заинтересувани сме «Макс» да укрепи позицията си на авторитетна платформа за бизнес комуникация, обмен на идеи и сключване на взаимноизгодни договори.
Това е 14-ти път, той събра всички, неравнодушни към историята, настоящето и бъдещето на летателната техника и, както винаги, хармонично съчетава ярко научно и практическо съдържание и цветно шоу.

Тук традиционно ще бъде възможно да се запознаете с продуктите на водещите авиационни предприятия от различни страни по света, сред които днес ще спомена особено ключови аерокосмически корпорации на Китайската народна република. Китай е партньор в настоящото въздушно шоу.

Сред нововъведенията на MAKС през тази година, които ще представляват интерес както за специалисти, така и за зрители, са актуалните и обещаващи разработки за безпилотни системи, за малка и бизнес авиация, както и пробивни проекти в областта на гражданската авиационна промишленост, като самолетите на далечни разстояния MC-21, вертолетите Ми-хеликоптери 38 и Ка-62.

Уникалната историческа експозиция на легендарния съветски самолет няма да остави никого безразличен.

Някои от тях са намерени на полетата на битката от Втората световна война и отново са поставени на крила.
И разбира се, програмата на «Макс» включва зрелищна полетна програма, изпълнения на виртуозни аеробни екипи и демонстрационни полети на най-новите руски самолети.

Бих искал да благодаря на всички, които подготвиха 14-ия Международен салон за авиация и космос и ще работят усилено на многобройните му обекти в следващите дни.
Пожелавам на всички участници и гости на Макс голям успех, ползотворни срещи, контакти и ясно небе над главите.Благодаря за вниманието»-, така тържествено президентът на Русия Владимир Путин привества пристигналият Ердоган и гостите на и участниците в 14 Международен салон за авиация и космос.

Очаквайте подробности  от посещението на турския лидер в Москва.


Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;