27 август 2019-Нюз Фронт.

По време на посещение в Международния авиационен и космически салон МАКС-2019 президентът на Русия Владимир Путин проведе преговори с турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

Преди да започне разговора, ръководителите на двете държави разговаряха с екипажа на Международната космическа станция в режим на теле-мост.
Началото на руско-турските преговори премина в тесен състав. Преди това, Владимир Путин осигури впечатляващо посрещане на турския гост, като му представи част от възможностите на Русия в авиационната и космическа сфера.

 

Уважаеми господин президент!На първо място, искам да ви благодаря за пореден път, че приехте поканата и пристигнахте на изложението за космическа дейност.

Представихме ви цяла верига от различни продукти — военни и граждански.
Това не само демонстрира възможностите на Русия в аерокосмическата сфера, но и показва възможностите на взаимното ни сътрудничество.
Ние знаем за вашите планове за високотехнологично развитие на турската икономика.
Разбира се, бихме могли да комбинираме усилията си в онези области, в които нашите компетенции са най-мощни и търсени.

Разбира се, много се радвам, че имам възможността да се срещна с вас днес, да поговорим за двустранните ни отношения — имаме голям обем, вече говорихме за това, а днес отново казахте това в изявление — за перспективите на нашето сътрудничество, включително по въпросите с чувствителен характер от регионалния и международен дневен ред.Много се радвам да ви видя»,- приветства Владимир Путин.

Ердоган от своя страна благодари за поканата и гостоприемното отношение.

Скъпи приятелю, господин президент!Още веднъж искам да изразя благодарността си от мое име и от името на нацията за любезната ви покана.

Днес успяхме да се запознаем на място с отбранителната промишленост на Руската Федерация.

Искам да изразя своето удоволствие, че днес също успяхме да огледаме двигателите, които се произвеждат в Руската Федерация.

Това се отнася за пътнически самолети, бойни самолети, хеликоптери и т.н.

Показаха ни полета на военни самолети, успяхме да видим това шоу.

Су-34, Су-35 и Су-57 успяхме да видим при полет.

Успяхме да се запознаем и с космическите дейности на Руската Федерация, с стъпките, които се предприемат за развитието на космическия сектор.

Всеки знае до каква точка е достигнала руската наука в тази област.
Разговаряхме [в режим на теле-мост] с астронавтите, пожелахме им успешно пътуване в космоса.

В хода на нашата среща с г-н Путин във формат tête-à-tête и по-нататък в преговорите, ще можем да засегнем конкретни точки от различни въпроси.

 

Именно преговорите във формат tête-à-têtе имат много голямо значение по редица въпроси касаещи международната сигурност, и особено ситуацията в Сирия. Какво ще си кажат двамата лидери след официалната част, предстои да разберем

Продължаваме да следим темата в развитие, очаквайте подробности.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;