Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху предупреди лидера на ливанската радикална групировка «Хизбула» Хасан Насрала да се «успокои«, след като той заяви, че движението му подготвяло отговор на разбиването на два израелски безпилотни самолета в предградие на ливанската столица Бейрут, съобщава «Ройтерс».

«Чух какво каза Насрала. Предлагам на Насрала да се успокои. Той добре знае, че Израел знае как да се защити и да отвърне на враговете си», подчерта Нетаняху в реч.

В неделя Насрала, чието движение, подкрепяно от Иран, воюва в продължение на месец с Израел през 2006 г., обвини Израел в извършването на самоубийствено нападение с дрон по-рано същия ден.

«Казвам на израелската армия на границата, от тази нощ бъдете нащрек (с повишена бойна готовност). Изчакайте ни един, два, три, четири дни», настоя Насрала.

Един безпилотен самолет падна, а втори избухна близо до земята и предизвика немалки щети по сградата на медийния център на «Хизбула» в южните предградия на Бейрут, където тя доминира. Израел не пое отговорност за инцидента, при който бяха ранени трима души. Това съобщи News.bg.

Тагове: ;