Лидерът на британските лейбъристи Джереми Корбин заяви, че Брекзит без сделка ще остави Великобритания „на милостта на американския президент Доналд Тръмп“. Днес Корбин ще се срещне с лидери на други опозиционни партии, за да обсъди планове за избягване на Брекзит без сделка.

В статия във вестник „Индипендънт“ Джеръми Корбин обвинява премиера Борис Джонсън, че се опитва да се сприятелява с Доналд Тръмп, защото Брекзит без сделка на практика е сделка тип „Тръмп“ за Брекзит.

За Корбин сега задача номер едно е да спре Джонсън да извади страната от ЕС без сделка и затова днес се среща с други лидери на опозицията.

Лейбъристкият лидер иска да внесе в парламента вот на недоверие в правителството още в първия ден при подновяването на работата на законодателния орган. Неговата идея е да оглави временно правителство и да поиска отсрочка на Брекзит, за да избегне Брекзит без сделка и тогава да свика общи избори.

Запитан в края на срещата на Г-7 във Франция за възможността депутатите да осуетят плановете за излизане на 31 октомври Борис Джонсън заяви:

„Мисля, че е работа на всеки в парламента да гарантира, че Брекзит ще се случи. Мисля, че това е, което искат хората и нашите приятели и партньори отвъд Ламанша“. 

Това съобщи БТА.

Тагове: ; ; ; ;