Иран няма никакво намерение да води преговори със САЩ, освен ако бъдат отменени всички наложени на Техеран санкции, заяви иранският президент Хасан Рохани, предаде БТА.

Така той коментира изразената от президента на САЩ Доналд Тръмп готовност за среща с него, за да се сложи край на спора около иранската ядрена програма.

„Техеран никога не е искал ядрени оръжия“, заяви Рохани в пряко предаване по иранската държавна телевизия Прес Ти Ви, в което посочи, че Иран винаги е готов да преговаря, ако САЩ „направят първата стъпка, като отменят всички санкции“, отбелязва Франс прес.

„Първо обаче САЩ трябва да отменят всички незаконни, несправедливи и неоправдани санкции, които са наложени на иранския народ. Ще продължим да съкращаваме задълженията си по ядреното споразумение от 2015 г., ако интересите ни не са гарантирани“, заяви иранският президент.

Санкциите на САЩ срещу Иран бяха възобновени след решението на Вашингтон миналата година да се оттегли от сключеното през 2015 г. иранско ядрено споразумение. Това съобщи БТА.

Тагове: ; ; ; ;