Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отпътува от Истанбул за Москва. Днес Ердоган ще бъде на еднодневно посещение в руската столица, където ще се срещне с руския държавен глава Владимир Путин, за да обсъдят двустранните отношения и ситуацията в Сирия.

Освен срещата на четири очи между двамата лидери, програмата на посещението включва и среща на двете делегации. Реджеп Ердоган е придружаван от турските министри на външните работи Мевлют Чавушоглу, на отбраната Хулуси Акар, на финансите Берат Албайрак, на промишлеността и технологиите Мустафа Варанк.

Основен акцент на срещата се очаква да бъде ситуацията в северната сирийска област Идлиб, но по време на разговорите ще бъдат обсъдени всички аспекти на двустранните отношения, съобщиха от турското президентство.

„Турция е наш много близък партньор, съюзник“, заяви в навечерието на визитата говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Той подчерта, че двете страни са свързани от „много развити многовекторни търговско-икономически отношения, които се отличават с близост даже в такива чувствителни области като военно-техническото сътрудничество. Реализират се големи проекти като „Турски поток“. Това съобщи БНР.

Тагове: ; ; ; ;