26 август 2019-Нюз Фронт.

Участие в траурните мероприятия, посветени на годишнината от смъртта на първия ръководител на ДНР Александър Захарченко, беше потвърдено от делегации от четири  страни, съобщиха от прес-службата на министерството на външните работи на Донецка Народна Република.

„Официални делегации от Русия, ЛНР, Република Южна Осетия и Република Абхазия ще пристигнат на възпоменателни събития по случай смъртта на първия ръководител на ДНР Александър Захарченко. Очаква се да пристигнат делегати от Франция и Италия “, се казва в съобщението на прес-службата.

На 26 юни, Александър Захарченко щеше да отбележи 43-ият си рожден ден. Донбас не забравя сина и героя си, когото жителите наричат с голяма любов и болка «Батя» ( «баща»- бел ред.).
В денят на рождения му ден, жителите на Донецк се стекоха пред любимото му кафе в центъра на града, където беше извършен бруталният атентат над първия глава на младата република.

В непосредствена близост до кафене «Сепар» на булевард Пушкин, на мястото, където беше убит първият глава на ДНР, днес има обществен мемориал. До снимките на първия ръководител на републиката са венци с траурни ленти от съмишленици, бойни другари и граждани, които никога не забравят Александър Захарченко, и продължават делото му.

 

Според министерството на вътрешните работи на ДНР, зад организирането на терористичните атаки в младата република на Донбас «стоят служителите на втори отдел към пето управление на департамента за за контраразузнаване на Службата за сигурност на Украйна, създадена с активното участие на американското ЦРУ».

От прес-службата на Министерството на вътрешните работи заявиха, че работата по ДНР в пето управление е организирана от втори отдел на структурата

„Знаем, че всички служители на този отдел участват в извършването на престъпления срещу Донбас. По-специално, може да се отбележи, Сергей Моторин родом от Донбас «, — се казва в съобщението.

По-рано стана известно, че разследването е установило организаторите, изпълнителите и поръчителите на убийството на първия глава на ДНР Александър Захарченко, заяви настоящият ръководител на републиката Денис Пушилин.

Той добави, че следствието е успяло да възстанови цялата схема на престъпна операция — от подготовка до изпълнение — и да разбере, че сред поръчителите има «високопоставени граждани на Украйна».

За никого не е тайна, че в Украйна и на просторите на ОНД, в това число и в Европейския съюз, че на четвъртия етаж на сградата на СБУ ( Служба за сигурност на Украйна) , който е затворен за оперативния състав на СБУ, работят представители на ЦРУ. 

Те управляват процеса, те са тези, които решават много геополитически въпроси относно това, какво трябва да се прави в Украйна, и какво трябва да прави ръководството на Украйна: църковния разкол, който също е планиран от тях, и подтикнаха Вартоломей, вартоломеевата нощ, която всички знаем от историята, се очаква в Украйна съвсем скоро, защото войната в Юго-Източна Украйна е  война и на религиите- и това е много по-лошо и страшно»- заяви политикът Владимир Водолацкий, който подчерта, че ЦРУ са причастни към организацията и убийството на александър Захарченко в центъра на Донецк на 31 август.


Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;