Някои от Европа казват, че всяка страна може да приеме колкото се може повече бежанци — стига да има желание. „Колко високо трябва да стои в кулата от слонова кост, за да каже такова нещо човек?», възмущава се Ивар Арпи. 50 милиарда крони са изразходвани за приема на бежанци, а 30 милиарда се изразходват за помощ на инвалиди. Страната е препълнена с просяци. Мигрантите бездействат по улиците.

Превод:

Просяци изведнъж се появиха навсякъде — предимно от Румъния и България.

Те седят по магазините, на гарите, по улици и площади — не само в големите градове, но и в почти всяко село. Беше през 2013 година.

Днес миграните са първото, което се набива в очите дори в най-малките населени места. Много от тях нямат работа и безделничат.

Населението на Швеция много се е промени. Трудно е да се намери място, което да остана непроменено. Почти всеки видя със собствените си очи тези промени. Според изследване, за всеки мигрант са необходими между два и четири милиона за цял живот, а 50 милиона крони се изразходват годишно за приемането на бежанци.

За сравнение: отбраната на Швеция сега струва около 1% от БВП. Около 30 милиарда годишно отиват за подпомагане на хора с увреждания. За какво могат да се изразходват парите, които сега се харчат за мигрантите?

Жителите на шведските градове виждат със собствените си очи как светът около тях се е променил през последните няколко години. Всеки ден наблюдават как тяхното общество се трансформира.

Петя Паликрушева

Източник: https://www.svd.se/migrationen-forandrar-hela-sverige-i-grunden

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;