По време на битката за Хан Шейхун загина руски военен.

Според публикуваната от близкоизточните и руски СМИ информация, при провеждането на настъпателната операция на сирийската армия в южната част на провинция Идлиб, а загинал 34-годишен гражданин на Русия. Според наличните данни той е служил в ЧВК «Вагнер».

«Наемникът от ЧВК «Вагнер» Иля Георгиевич Поляков е роден на 19 февруари 1985 година в Краснодарския край. Воювал е в Донбас, загинал в Сирия», съобщават опозиционните руски ресурси.

Ливанските издания пишат, че сътрудникът на ЧВК «Вагнер» И. Г. Поляков е убит по време на сражение при освобождаването от джихадистите на град Хан Шейхун, но не публикуват никаква допълнителна информация.

По-рано главата на МВнР на Русия Сергей Лавров официално потвърди участието на руски военнослужещи в настъпателната операция в северозападна Сирия.

«Ние не просто внимателно следим ситуацията, нашите военни се намират на земята в идлибската зона за деескалация», заяви главата на руското външнополитическо ведомство.

Миналият четвъртък сирийската арабска армия освободи град Хан Шейхун по време на успешна военна операция срещу джихадистите. На следващия ден правителствената война ликвидира «котела», образувал се в северна Хама.

Така целият този регион е напълно защитен от джихадистите.

Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ; ; ;