Властите в Иран отправиха заплашително предупреждение към Израел, подчертавайки, че той трябва да разбере, че последните му «агресивни действия» в региона ще имат последствия, тъй като Ирак, Сирия и Ливан имат право на самозащита.

«Израел трябва да разбере последствията от своите агресивни действия и че те имат цена», изтъкна говорителят на иранското правителство на пресконференция, излъчвана по иранската телевизия.

Коментарите на говорителя последваха потвърждението от страна на Израел вчера, че е извършил въздушни удари по «служители на Иранската Революционна гвардия и шиитска милиция» в Сирия, за да осуети атака на множество безпилотни самолети срещу еврейската държава.

«Иран няма имунитет никъде. Нашите сили действат във всеки сектор срещу иранската агресия. Разпоредих силите ни да бъдат подготвени за всякакъв сценарий.

Ще продължим да предприемаме решителни и отговорни действия срещу Иран и неговите проксита заради сигурността на Израел», настоя израелският премиер Бенямин Нетаняху.

Високопоставен ирански представител отрече, че ирански сили са били ударени при въздушното нападение.

Междувременно американският държавен секретар Майк Помпео изрази подкрепа за «правото на Израел да се защитава от заплахата, която представлява Иранската революционна гвардия». Това съобщи News.bg.

Тагове: ; ; ; ; ;