Германския журналист посочи факти, потвърждаващи подготовката на Германия за ядрена война в Европа

26 август 2019-Нюз Фронт.

Германия сериозно се страхува от възможността за ядрена война в Европа и последните решения на германските власти потвърждават това. Това заяви главният редактор на онлайн изданието Световна икономика,World Economy (Германия) Александър Сосновски.

Германския журналист посочи факти, потвърждаващи подготовката на Германия за ядрена война в Европа

Според журналиста американският президент Доналд Тръмп води политика на преформатиране на световната политика, при която Вашингтон ще управлява всички процеси, а светът ще бъде разделен на „клъстери“.
Един от тях, според идеята на Тръмп, трябва да бъде Полша като местоположение на американските ядрени ракети — полският премиер Матеуш Моравецки призова за обсъждане на такава възможност на отделна среща на върха в НАТО.

Сосновски обръща внимание на факта, че на този фон последните решения на германските власти изглеждат много показателни.
И така, в средата на август Берлин „между редовете“ обяви закупуването на 190 милиона таблетки йод, за които се твърди, че санеобходими, в случай на инциденти в атомните централи. Журналистът е убеден, че Германия се «подготвя за нещо друго», което не е свързано с мирен атом.

В същото време Федералната служба за гражданска защита и бедствия (германското Министерството на извънредните ситуации) официално препоръча на жителите на Германия да се върнат към пакета за първа помощ, «в случай на катаклизми». Журналистът пояснява, че става въпрос за стоки от първа необходимост с обща стойност около 250-300 евро, списъкът на които беше регламентиран през 2017 г.

«Какви катаклизми? Въпросът е, че германците сериозно мислят за възможността за война. И те вярват, че Европа и, най-вероятно, Германия ще бъдат арена на тази война.

Това е много опасна ситуация, за която Европа е наясно,»

Говорейки за евентуален германски протест срещу разполагането на американски ядрени ракети в Европа, журналистът посочи, че Германия е „изтласкана“ на фона на световната политика, както ясно демонстрира срещата на Г-7 във Франция.

В същото време не само страните от така нареченият. Интермариум, ръководени от Полша, поемат рисковете за американските ядрени ракети, но и останалата част от Европа, каза Сосновски в ефира на руска телевизия.
Ще отбележим, че на 21 август руският министър на отбраната Сергей Шойгу обяви напрегнатата ситуация по западните граници на Руската Федерация поради засиленото военно присъствие на САЩ и НАТО в Източна Европа.
Според експерти с това Шойгу сигнализира на Запада, че Русия вижда заплахата, адекватно я оценява и подготвя подходящи отговори.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...