25 август 2019-Нюз Фронт.

Днес, 25 август, столицата на Донецка Народна Република празнува 150 си рожден ден.

Градът на милиони рози, миньорската столица, най-големият промишлен, културен и спортен център, градът-герой и градът на военната слава — всичко това е Донецк. Градът- герой с несломим дух постига силата и характера си заза 150 години. И не спира да се развива.Но за историята това са само моменти, мигновения.
Наистина, на световната карта има градове, чиято история върви хиляди години. За толкова кратко време Донецк се превърна от малко населено място Юзовка в успешен град със силен характер и добро сърце. Пример за вдъхновение и надежда за мир.

 

В чест на празника главата на ДНР Денис Пушилин отправи поздравление към жителите на Донецк с най-важното пожелание- мирно небе над главите.

 

Поздравявам всички жители на столицата на Донецката Народна Република с Денят на града!
Тази година Донецк чества своята 150-годишнина.
Това е град герой, град на трудолюбие! И такъв го правятхората — неговите жители.

Благодарение на дончани, които безкористно и самоотвержено обичайки малката си родина, правят всичко Донецк да живее и да се развива.Днес столицата на Донбас е локомотивът на интеграционното движение — движението към Русия.

Донецките университети получават руски акредитации, индустрията и икономиката се фокусира върху икономическото пространство на Руската Федерация, сключваме двуградски споразумения с градове и региони на Русия, жителите на Донецк стават граждани на Руската Федерация. Това означава, че Донецк е бил, е и ще бъде руски град!
Пожелавам на всички жители на Донецк просперитет, щастие, доброта и най-важното — мирно небе над главите им!

 

Честит рожден ден, Донецк!

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;