US министерството на отбраната трябва да се нарича «имперско ведомство за войни и интервенции»

Американските власти отделят рекордни суми за нуждите на Пентагона, уверявайки американците и световната общественост в това, че тези пари са за отбрана на страната, но в това е и основната лъжа на САЩ.

US министерството на отбраната трябва да се нарича "имперско ведомство за войни и интервенции"

Както отделязват от «Contra Magazin», за изминалите 70 години САЩ са похарчили трилиони долари уж за «отбрана» на страната, но, всъщност, никой не е помислил да я напада, а парите главно са били предназначени за разпалване на въоръжени конфликти в други държави. Трудно е да се нарече това защита, защото агресорът е САЩ. Другите държави е трябвало да се отбраняват от САЩ, а не обратното.

Така САЩ направиха по време на корейската и виетнамската войни, в Панама и Гренада, в Куба и Афганистан, в Ирак, Либия и Сирия, се казва в статията.

Авторите подчертават, че нито една от гореспоменатите държави не е имала дори най-малко желание да нахлува в територията на САЩ, още повече, че те не са имали за целта необходимите военни и финансови ресурси.

Дори терористичният акт  9/11 в Ню Йорк не може да се нарече оправдание за интервенцията в Ирак, се казва в статията, защото преди това санкциите на САЩ станаха причина за гибелта на стотици иракски деца.

Австрийското издание стига до извода, че парите, които получава Пентагонът, се харчат за запазване на американската империя, а ведомството в никакъв случай не бива да се нарича «министерство на отбраната».

«Това е крайно некоректно наименование, което и до момента никой не е оспорил. Къде по-вярно е то да се нарича имперско ведомство за войни и интервенции», завършва изданието.

Петя Паликрушева

 

Коментари:

Зареждане ...