Британският финансов министър Саджид Джавид подготвя Обединеното кралство за приемането на извънреден бюджет в случай на Брекзит без сделка, съобщи вестник Таймс.

Според изданието, до дни той ще поиска да започне работа по сценарии за евентуалната ситуация без споразумение. Министърът ще отложи окончателното си решение до срещата на Европейския съвет на 17 октомври, уточнява «Таймс». Това съобщи Българското национално радио.

Британският министър-председател Тереза Мей назначи днес Саджид Джавид за министър на вътрешните работи, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Предишният вътрешен министър Амбър Ръд се оттегли заради имиграционен скандал.
Джавид е бивш управляващ директор на «Дойче банк» и досега беше министър по въпросите на жилищното строителство, регионите и местното самоуправление.
«Кралицата с удоволствие одобрява назначението на многоуважавания член на парламента Саджид Джавид за министър на вътрешните работи», заяви канцеларията на Мей.

Джавид, който подкрепяше оставането на Великобритания в Европейския съюз, може да промени баланса, възприет от екипа на Мей в преговорите за Брекзит. Той каза, че резултатът от референдума за членството на Великобритания в общността през 2016 г. означава, че «в някои отношения сега всички сме привърженици на Брекзита».

Тагове: ; ; ; ;