23 август 2019-Нюз Фронт.

Времето на терор за жителите на провинция Хама може скоро да приключи, сирийската арабска армия успешно победи терористите, а победите на защитниците на републиката бяха отбелязани с парад.

Празненствата се проведоха в град Мухрад, разположен на 17 километра северозападно от Хама. Жителите на града дълго време страдаха от зверствата на въоръжените банди, но сега имат шанс за дългоочакван мир. На този фон в града цари празнично настроение, хората излязоха на улиците, за да се присъединят към парада със сирийски знамена и портрети на президента Башар Асад.

 

 

Както по-рано News Front съобщи, сирийската арабска армия продължава мащабна антитерористична операция в зоната за деескалация на Идлиб срещу бойци от групата Хайят Тахрир ал Шам * и други сили.

Сега са освободени много селища, които от години са контролирани от терористи, повечето от бойците са унищожени, останалите са избягали или се предават.
Правителствените сили укрепват освободения регион, блокират пътища, разчистват територии и ги изчистват от остатъците от джихадисти.

Продължаваме да следим обстановката, очаквайте актуална информация.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ;