23 август 2019-Нюз Фронт.

Тръмп обвини Китай в кражба на интелектуална собственост, поиска американските компании спешно да търсят алтернатива на пазара на КНР и да преместят производството, а също така обеща да отговори на новите мита на Пекин.

И всичко това с 4 постта в Twiiter.

 

 

Президентът на САЩ Доналд Тръмп продължава антикитайската си реторика, задавайки «правилния» тон за медии, лоялни към него.
В поредното си туитър изявление американският президент обвини Китай в кражба и смело пое ролята на „спасител“ с фразата»… няма да допусна това да продължава …»

„Страната ни е загубила глупаво трилиони долари с Китай през годините.Те откраднаха нашата интелектуална собственост за стотици милиарди долари годишно и искат да продължат да го правят.Няма да позволя това! Китай не ни трябва и, честно казано ..

 

Американските компании трябва да започнат да търсят алтернативи на производството на своите продукти в Китай, включително да го върнат в Съединените щати. Това обяви в петък американският президент Доналд Тръмп

„Не се нуждаем от Китай и, честно казано, би ни било много по-добри без него,“ Twitter.

„Нареждам на нашите прекрасни американски компании незабавно да започнат да търсят алтернатива на Китай, включително да преместят компаниите обратно в страната ни и произвеждат в САЩ «, .

«Ще дам отговор на налагането на мита от Китай днес следобед», пише още президентът.

«Също така нареждам на всички наши превозвачи, включително FedEx, Amazon, UPS и пощенската служба, да инспектират всички пратки за фентанил от Китай или друга държава и да откажат да го доставят.
Fentanyl убива 100 000 американци в година, Си Дзинпин заяви, че товафентанил пратка от Китай до САЩ] ще спре.

Обаче не е спряно»..

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ;