23 август 2019-Нюз Фронт.

Светът се приближава до онази точка, в която ядрен удар е напълно възможен по Будапеща, Париж и други европейски градове, тъй като американското ядрено оръжие е разположено до тях, а необходимите ракети от Русия за предотвратяване или ответен удар срещу тези градове ще са насочени срещу тях.

Унгарският политически консултант Миклош Кевехази заяви това в ефира на NewsFrontTV, като даде своята оценка на текущите събития на международната политическа сцена, свързани с прекратяването на Договора за ликвидиране на ракетите със среден и по-малък обсег на действие (ДРСМД).

„Естествено, забелязахте, че наскоро страните от Европа започнаха да гледат на Русия с надежда.
Разбира се, първо беше необходимо да се премахнат санкциите от Русия, да се започнат преговори, да се започне сътрудничество в политически, икономически, културен аспект.

И по този начин, може би, заплаха за Съединените щати можеше да бъде, че Европа е приятел с Русия.

Не говоря за подписването на договор между Европа и Русия за защита от ядрени удари в САЩ.
Това всъщност в момента е нереалистично.
Необходима е обаче някаква дипломатическа стъпка, за да може Европа да се почувства защитена, както беше преди, при Съветския съюз.

Тогава двете велики сили на СССР и САЩ гледаха еди към дръг държаха ръката на отбраната си в онези страни, които бяха, може да се каже, вътре в империите им.
Ако си спомняте, в Европа няма война вече 40-50 години “, каза Кавехази.

Той обаче добави, че Съединените щати са в шоково състояние от факта, че Русия има супероръжие, което достига до Америка под вода, над вода, във въздуха, защото през последните 10 години САЩ не са спрели да разработват ракети, забранени от Договора за ликвидиране на ракети със среден и по-малък обсег на действие и изчакаха момента, в който да се оттеглят от договора едностранно.
Изхождайки от това, най-компетентното решение за Русия е да се въоръжи, тъй като глобалните тенденции показват, че дипломатическите усилия губят пред военните, каза експертът.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;