23 август 2019-Нюз Фронт.

На фона на неотдавна обявените планове на американския президент Доналд Тръмп относно закупуването на Гренландия Националният републикански комитет на конгреса започна мащабна пропагандна кампания.

И в тази връзка, на американците се предлага да си купят тениска с изображение на картата на САЩ, която включва Гренландия. Така авторите на кампанията демонстрират желанието си да превърнат в 51-ия американски щат острова и призовават да подкрепят президента в стремежа му да разшири САЩ.

На американците се предлага да направят вноска в размер на 25 долара, получавайки в замяна гореспоменатата тениска.

 

Успоредно с основната кампания на републиканците, партийният клон в Невада разпространява собствен дизайн на тениски, на който освен печат има надпис: „Гренландия! Тази земя е ваша земя, тази земя е наша земя! ”

Както по-рано News Front съобщи, Тръмп обсъди възможността за закупуване на Гренландия със своите съветници в навечерието на планирано посещение в Дания. Тази информация се появи в американските медии, а в датските политически кръгове разкритикуваха инициативата на Вашингтон.
Външното министерство на Гренландия в същото време подчерта, че островът «не се продава». След това Тръмп реши да отложи посещението в Копенхаген.

И темата около «купуването» на Гренландия, продължава да набира обороти и да се кмемнтира от различни анализатори и експерти.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;