България иска да получи ресор „Земеделие“ в бъдещата Европейска комисия, съобщава „Политико“. Той трябва да бъде поверен на Мария Габриел, която в момента е еврокомисар за цифровата икономика и общество. Български дипломат е заявил за изданието, че не може да потвърди със сигурност, че страната ни ще получи ресора, но въпросът се обсъжда от премиера Бойко Борисов и следващия председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Западни издания обръщат внимание на вчерашната среща в Елисейския дворец на Еманюел Макрон и Борис Джонсън. Френският президент и британският премиер са склонни до последния момент да търсят непостижимото до този момент споразумение за Брекзит, пише френският вестник „Фигаро“.

„Таймс“ обръща внимание на изразеното от Макрон съгласие с думите на германския канцлер Ангела Меркел, че трябва да бъде намерено решение в следващите 30 дни. Изданието обаче подчертава и думите на френския президент, че евентуалното ново споразумение няма да е по-различно от сегашното. Това съобщи БНР.

Тагове: ; ; ; ; ;