Отношенията между САЩ и ЕС се нажежават.

Към края на годината Тръмп трябва да вземе решение относно митата върху европейските автомобили, които се доставят в САЩ, а Брюксел в отговор заплаши с ответни мерки, които ще засегнат американските стоки в рамките на 35 млн евро.

Както съобщава «Politico», позовавайки се на проекта за новата стратегия на Брюксел, ЕС няма намерение да се предава и подготвя нови антиамерикански мерки в търговската война.

АМЕРИКАНСКАЯ ЭКОНОМИКА УСТРОИЛА НЕПРИЯТНЫЙ СЮРПРИЗ БОГАТЕЙШИМ ЛЮДЯМ МИР

Главата на Еврокомисията Урсула фон дер Ляйен предлага за разглеждане създаването на нов фонд в размер на около 100 млн долара, чиято задача ще бъде подкрепата на европейските производители чрез придобиването на акции, което трябвало да обезпечи ръст на конкурентноспособността.

Брюксел планира да се противопостави на влиянието в Европа на най-крупните американски корпорации: «Google», «Microsoft», «Apple», «Facebook» и «Amazon».

По-рано експерти на «Bloomberg» назоваха перспективата от война между САЩ и ЕС катастрофа на фона на царящия хаос на пазарите заради американо-китайския икономически конфликт. Дестабилизиращ фактор е и Брекзит, изхождайки от риториката на новия премиер Борис Джонсън.

News Front ПП

 

Тагове: ; ;