Президентът на Франция Еманюел Макрон прие в Елисейския дворец премиера на Британия. В отговор на думите на френския лидер «почувствайте се по-свободно» Борис Джосън си постави крака на малката масичка за кафе, намираща се пред него.

Снимката от тази среща е публикувана от много издания. Реакцията на ползвателите на Мрежите беше напълно очаквана: Джонсън моментално бе наречен «невъзпитан простак» и прочие подобни определения.

Някои дори направиха извода, че по такъв начин Борис Джонсън показва «отношението на Лондон към Европа» в навечерието на Брекзит.

Но на страната на британския премиер застанаха някои журналисти. Според репортера на Sky News Том Райнер, в самото начало на разговора Макрон непринудено се пошегувал, че Джонсън може да се почувства още по-свободно, при желание от негова страна дори може да си облегне гръбчето на креслото и да си сложи краката на масата.

Гостът му направил това на секундата. Именно този кадър публикуват изданията.

В социалните мрежи разкритикуваха Джонсън за неуместното поведение по време на срещата му с президента на Франция Еманюел Макрон.

Биографът на британския премиер Соня Пернел нарече поведението му «грубо и срамно».

BI отбелязва, че постъпката на Джонсън вероятно е била шега.

Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ; ; ; ;