22 август 2019-Нюз Фронт.

Анкара засилва групирането на турски войски и провокира директни сблъсъци между турската и сирийската армия.

Това заяви в материал за Riataza.com водещ изследовател в Центъра за международна сигурност на ИМЕМО РАН, кандидатът на историческите науки Станислав Иванов.

 

„От Турция новите партиди оръжие и боеприпаси, включително ракети и дронове, спешно се прехвърлят на бойците.

Съответно обстрелите по позициите на правителствените войски и руската военна база Хмеймим станаха по-чести.

 

Ердоган не изпълни задълженията си в преговорите с Руската Федерация и Иран в Астана за разоръжаване на терористични групи в района и изтегляне на тежко оръжие от линията за контакт на страните.
Изглежда, че първоначално той нямаше да ги изпълни, тъй като арабско-сунитската опозиция и радикалните ислямистки групи остават негови близки партньори и съюзници в борбата срещу режима на Асад в Сирия.

И направи изявлението си за намерение да помогне на Москва в борбата срещу терористите, само с цел да получи зелена светлина за нахлуването на войските му в северните райони на Сирия, и извършването на наказателни операции (Щит на Ефрат, Маслинова клонка) срещу кюрдските части за самоотбрана, под която той разбира основната терористична заплаха за себе си «, отбеляза експертът ориенталист.

Малко по-рано, турската страна обяви, че предстоят преговори между президентът на Русия Владимир Путин и турския президент Ердоган.

Продължаваме да следим темата, очаквайте подробности.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ;