„Гардиън“ цитира пък думите на бившия датски външен министър Вили Сьоундал, според когото решението на Тръмп потвърждава, че „той е нарцистичен глупак“, който не е наясно с основните правила на дипломацията.

Вестник „Хановерше алгемайне цайтунг“ пише в редакционна статия, че всеки, който подценява колко безмилостен може да е сегашният президент на Съединените щати, е неспасяем. Според изданието всички, които не го приемат насериозно, ги чака изненада.

Румънският вестник „Адевърул“ съобщава, че от днес около 600 хил. румънци, които са плащали здравни осигуровки между средата 2015 и края 2017 г., могат да си поискат парите обратно.

Това става след като през май властите решиха да премахнат вноските за здравно осигуряване за физически лица с доходи под минималната брутна заплата за страната, получени в периода 1 юли 2015 г. — 31 декември 2017 г.

Стойността на общата сума, която Националната агенция за данъчна администрация трябва да върне, възлиза на 1 млрд. леи или 430 млн. лева, уточнява „Адевърул“. Това съобщи БНР.

Тагове: ; ; ; ; ; ;