Екс-външен министър Франция: Само малка група хора в света водят «Кръстоносен поход» срещу Русия

Европейците разчиха, че Русия бързо ще премине към демокрация и ще приеме либералните ценности, но това не се случи, отбеляза бившият министър на външните работи на Франция Юбер Ведрон в интервю за
Le Figaro. Той твърди, че Русия се развива по собствени темпове, Франция трябва, независимо от това, да изгражда отношения с нея, да обсъжда проблемите, да възстановява съотношението на силите.
Бывший глава МИД Франции: Европа злится на русских за то, что они остались русскими

Reuters
«Много е полезен опитът да се изведе Франция, а вероятно и Европа от пътя без изход, от безполезата позиционна война», нарече бившият  министър на външните работи на Франция Юбер Ведрин предстоящата визита на Владимир Путин в резиденцията на Еманюел Макрон.
В интервю за Le Figaro той отбеляза, че в тази война НЕ са прави и двете страни, но по време на третия президентски мандат на Путин обстановката е достигнала до «стратегическия си абсурд»: отношенията между Европа и Русия станаха по-лоши, отколкото със СССР в последните му десетилетия.
Но от тази среща той предлага да не се очакват мигновени промени. Той отбелязва, че и датата на срещата Макрон е избрал удачно — преди срещата на G7, откъдето Русия е изключена след присъединяването на Крим.
Той не подкрепя това решение, точно обратното — нарича «злощастен» стремежа на САЩ да приемат Украйна в НАТО.

Според Ведрин, Западът вече 30 години «високомерно» натрапва на останалия свят своите ценности. Той допълва, че в междунардните отношения да се срещаш не означава да одобряваш, да разговаряш не означава да узаконяваш, за имаш отношения със страна не означава да дружиш с нея.

Според него, Франция трябва да има отношения с лидерите на всички страни, особено когато става дума за сигурността на Европа — както сега, когато ключовите договори от съветската епоха се отменят един след друг.

«Тази среща възмущава само малка група хора, потопени в състоянието си на кръстоносен поход срещу Русия. Те не предлагат никакво решение на геополитическите проблеми и се радостни от това, че застават зад неефктивни и безполезни морализаторски пози», цитира изданието думите на политика.

Петя Паликрушева

Източник: http://www.lefigaro.fr/vox/monde/hubert-vedrine-il-est-temps-de-revenir-a-une-politique-plus-realiste-avec-la-russie-20190816?redirect_premium


Екс-външен министър Франция: Само малка група хора в света водят "Кръстоносен поход" срещу Русия

Коментари:

Зареждане ...