20 август 2019-Нюз Фронт.

Външнополитическото ведомство на Китай заяви подкрепа към официалната позиция на Москва по този въпрос.

Позицията и действията на някои западни страни по отношение на антиправителствените протести в Москва трябва да се считат за намеса във вътрешните работи на Русия. Това съобщи във вторник официалният представител на Министерството на външните работи на Китайската народна република Ген Шуан.

«Ние подкрепяме официалната позиция на Руската Федерация <…> Това е типична намеса във вътрешната политика на Русия, свидетелстваща за хегемонията на [Запада]», каза той на редовен брифинг, коментирайки ситуацията.С
поред Ген Шуанг действията на руското правителство за нормализиране на ситуацията в Москва са напълно законни.

«Загрижеността в тази ситуация е предизвикана от някои западни държави, които скачат от нищото и предприемат неприлични действия», подчерта той.

 

Съгласуван митинг проведен на 10 август беше четвърти в подкрепа на независими кандидати при избора на депутати на Московската градска дума. Предишните бяха проведени на 20 юли, 27 юли и 3 август, докато последните две акции бяха несъгласувани- тоест, без спазване на стандартната процедура за провеждане на обществено мероприятия.
Множество анализатори забелязват сходства в начина на организиране на акциите в Москва и Хонгконг, и изразяват мнение, че случващото се е «дело на един режисьор», като атака срещу Русия и Китай.

 

Американците се опитват да взривят Русия и Китай отвътре. Освен това те действат почти открито и предизвикват единствените играчи на геополитическата арена, които могат да разрушат хегемонията на Съединените щати.

Във Вашингтон сериозно се изплашиха от предстоящия крах и хвърлиха в битката си най-тежката артилерия — цветните революции.

Протестите в Москва и Хонконг се провеждат едновременно и събитията се развиват по идентичен сценарий.

Американските организатори използват същите модели и технологии.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;