Броят на приближените до избягалия от Молдова олигарх и узурпатор Владимир Плахотнюк намаля след самоубийството на Юрий Лункашу.

За инцидента съобщи шофьорът на бизнесмена, споделяйки, че лично го е откарал по негова молба до пътя R-6, където Лункашу го помолил да спре насред полето, написал предсмъртна бележка, а след това напуснал автомобила и се застрелял в главата.

Посланието било следното: «Аз купих Белият дом през 2017 година, бях инвеститор».

Артур Ефремов поставя под съмнение официалната версия по случилото се, той е убеден, че известният съратник на Плахотнюк е бил убит. В същото време той отхвърля версията, че Лункашу са искали да го отстранят от новата власт.

«Не ми се вярва Лункашу да е убит по заповед на действащите власти», добави Ефремов.

В същото време той разкритикува версията за самоубийство, предлагайки за целта биографията на убития:

«Човек, който е преминал през отличната професионална подготовка в КГБ, не би направил това. Той винаги е отхвърлял глупавите правила на романтизма, идеализма и донкихотовството, преминал е през твърдата школа на 90-те. Такъв човек не може да се застреля в полето».

В заключение Ефремов прави извода, че убийството на предприемача, който успява в бизнеса със съдействието на Плахотнюк, е послание до избягалия екс-глава на Демократическата партия.

News Front ПП

 

Тагове: ; ; ;