Елизабет е от САЩ. Американката високо цени жителите на Русия, тя споделя, че руснаците са силен народ, който може да преживее всички трудности.

Елизабет е член на обществена организация, често е в Русия, знае много за страната, интересен й е животът на хората, изучава руската история, опитва се да прави паралели със съвременна Русия.

Според американката руснаците ценят миналото на страната си, уважават историята, опитват се да бъдат достойни за своите предци.

«Забелязах, че с годините в Русия укрепва духът на патриотизма. Още през 90-те и 2000-те години страната се стремеше да прилича на западните държави, жителите с всички сили е опитваха да емигрират, търсеха по-добър живот извън пределите на страната си».

Ситуацията вече е друга, руснаците създават нормален живот тук, не мислят за емиграция, тук им харесва.

Русия вече не се стреми да прилича на западните страни. Тя има своя уникалност и индивидуалност, с което привлича туристи от целия свят.

Русия придоби облика на пълноценна и силна държава, хората чувстват това, те се чувстват защитени в страната си. Считам, че Русия е поела по верен курс, отдавна следя ситуацията в страната, харесват ми всички промени, които се случват понастоящем», отбелязва Елизабет.

Американката посочва някои детайли, които някои жители на Русия приемат като даденост. Русия не е най-идеалното място на земята, но със съвместни усилия руснаците могат да я превърнат в процъфтяваща.

Руснаците осъзнават, че сами създават собствения си свят.

И ще го направят по-добър.

Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ; ; ; ;