Полските власти традицонно провеждат антируска политика, но обикновените гражадни съвсем не винаги изразяват солидарност с Варшава.

Например, читетелите на полския портал Interia Fakty рязко осъдиха постъпката на пилота на натовския изтребител F-18, който допусна опасно сближаване с руския самолет, на борда на който се намираше министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу.

Болшинството полскоговорящи интернет-ползватели стигнаха до извода, че това е била безотговорна и рискована провокация на НАТО. При това те оцениха като «героично» бягството на натовския самолет, който «подви опашка» след като забеляза съпровождащите самолета на Шойту Су-27.

«Добре, че този героичен F-18 не падна в морето от страх», «Пилотът на НАТО поиска нов комплект долно бельо по радиото», «Авиацията на НАТО се чувства уверено при бомбардировката на мирни жители. Но не й харесва да вижда руски бойци», пишат читателите в коментарите си.

Някои читатели обръщат внимание на това, че ако руски изтребител се приближи до натовски самолет, на борда на който има високопоставен чиновник от алианса, то западните страни веднага биха вдигнали врява по целия свят.

Други читатели призовават Москва да открие военна база в Куба в отговор на провокациите на САЩ около руските граници.

По-рано се съобщи, че  инцидентът се е случил в небето над Балтика. Самолетът на НАТО F-18 опасно се приближи до борда на Шойгу, но съпровождащите министъра на отбрана на Русия изтребители Су-27 заставиха нарушителя да се отдалечи.

Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;