18 август 2019-Нюз Фронт.

Съединените щати могат и ще използват ситуацията в Хонконг при преговори с Китай. За да си осигурят благоприятни условия в търговската война, Тръмп може да отиде да разреши ситуацията в автономията.
След 50 години съгласно споразумението Хонконг ще престане да бъде специална зона и ще стане Китай (напълно).
Беше неочаквано да очакваме бездействие от жителите на Хонконг и правителството на САЩ в тази ситуация.

( Преоблечен «Капитан Планета» с американска символика се насочва към една от акциите в Хонгконг, проведена вчера, разбира се, костюмчето му е за сметка на получения хонорар)

 

Ако някъде се случват масови безредици и Тръмп  предложи помощ за решаване на ситуацията, си говорим за чисто шантажиране, и за това, че САЩ участват в организирането на тези безредици, финансово, идейно, информационно, и следователно знаят как да ги спрат, ако условията им бъдат приети.

Съединените щати използват криминални елементи, участващи в престъпни антикитайски действия в Хонконг, се казва в изявлението на Министерството на външните работи на Хонконг в отговор на коментари на Камарата на представителите на САЩ и други американски политици относно събитията в Хонконг.

По-рано Комитетът по външни работи на Камарата на представителите на САЩ публикува заявление, в което призова Китай да се откаже от борбата с мирните протести в Хонконг.

Те изразиха загриженост, че Китай «отново обмисля жестокото потушаване на мирните протести».

Конгресмените заявиха, че комитетът на Камарата «призовава Пекин да прекрати посегателството върху автономията на Хонконг».
В изявлението се казва, че «никакви чужди сили не подхранват това несъгласие».
Според американските политици това е резултат от «последователни нарушения от страна на Пекин на задълженията му да изпълни волята на хората от Хонконг».

 

Изключителна манипулация. А малко по-късно Тръмп публикува в Туитър пост с предложение за помощ.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;