18 август 2019-Нюз Фронт.

Само по думата «незабавно» може да се почувства до каква степен са възмутени в Китай от действията и заявленията на ЕС ( които се правят разбира се по поръчка на Вашингтон) ето защо реакцията на Китай е чувствителна и справедлива.

( снимката, която обиколи китайските медии- 4 от организаторите на безредиците в Хонгконг в компанията на  в компанията на  ръководителя на политическата секция на консулството на САЩ

 

«Отново призоваваме ЕС да спазва международното право и основните принципи на международните отношения, да уважава по подходящ начин суверенитета на Китай и незабавно да спре да се намесва във вътрешните работи на Хонконг и Китай, за да не подкопае здравословното и стабилно развитие на отношенията между Китай и Европейския съюз», изявление на Постоянната мисия на КНР към Европейския съюз.

 

Множетсво международни анализатори и експерти, посочиха, че безредиците в Хонгконг, както и акциите в Москва, са дело на един режисьор, и случващото се е насочено именно срещу Русия и Китай.

 

И ето и позицията на ЕС:

„Европейският съюз припомня близките си отношения с Хонконг в рамките на принципа„ една държава, две системи “, заяви дипломатът от ЕС Федерика Могерини от името на Европейския съюз.

ЕС заявява, че през последните два месеца голям брой граждани упражняват своето «основно право на събиране».

Напоследък обаче се увеличава броят на неприемливи инциденти с риск от по-нататъшно насилие и нестабилност.

„Задължително е да се покаже сдържаност, да настъпи ненасилие и да се вземат спешни мерки за деескалиране на ситуацията“, каза Могерини.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ;