Докато в Молдова се справят с корупционното наследство на олигарха и узурпатор Владимир Плахотнюк, на 4 юни във Великобритания се създаде компанията «ANY SIZE TIRE REPLACEMENT 24/7 LTD».

Това показват данните от британския държавен регистър на компании, според който директор на фирмата е някой си Владимир Плахотнюк. В регистъра е посочен неговият адрес:  5 St. Marys Terrace, London, United Kingdom.

Става дума за елитен район от британската столица.

В графата «Гражданство» на сайта е посочено «Чехия». По-рано за наличието на гражданство на Чехия от страна на Плахотнюк сподели депутатът от блока «ACUM» Думитру Алайба. Освен това, Плахотнюк също е собственик и на паспорти от Руската Федерация и Румъния.

Точната дата на раждане на «лондонския» Плахотнюк не се посочва.

Отбелязано е само, че е роден през февруари 1966 г. Офицалната дата на раждане на молдовския олигарх е 1 януари 1966 година, макар реалната дата да е 28 декември 1965 г .

Както по-рано съобщи News Front, Владимир Плахотнюк избяга от Молдова след неуспешния опит за държавен преврат на фона на това, че проевропейският блок «ACUM» се обедини с Партията на социалистите в парламентарна коалиция.

News Front ПП

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;