Изданието пише за инцидента със сближаването на изтребител на НАТО със самолета, в който е летял Шойгу, връщайки се от церемония в Калининград по полагането на първия камък на филиала на Нахимовското военно-морско училище. Полските читатели коментират НЕ в полза на НАТО. Подчертават, че това е била опасна провокация от страна на НАТО и питат: кой дава заповедите да се извършват подобни провокации.

Превод:

Във въздуха над неутралните води на Балтийско море руските Су-27 принудиха натовския Ф-16 да се отдалечи от руската машина, на чийто борд се намираше министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу.

Самолетът с главата на отбранителното ведомство беше съпроводен от два изтребителя от морската авиация на Балтийския флот от Калининград до Москва. Над международните води на Балтийско море към един от тях се опита да се приближи Ф-16 от силите на НАТО, но руските пилоти не му позволиха да направи това.

Шойгу се е връщал от церемонията в Калининград по полагането на първия камък на филиал на Нахимовското военно-морско училище.

Читателите коментират:

buuu: Това е бил обичаен полет по известен маршрут с включен транспондер, позволяващ да се идентифицира машината. Сближаването на F16 е било рискована, безсмислена и безотговорна провокация.

Mrówa: Ако всичко беше обратно и руски изтребители се бе опитал да се приближи към самолет с представител на НАТО на борда, то моментално щяха да вдигнат шум до небето, всички щяха да говорят за руска провокация, за разбойнически методи и прочие.

RafkoBezradović: Т.е. накратно казано, Русия има своите успехи. Между другото, любопитно ми е следното: по чия заповед провокираха руската авиация?

Ahhh: Американците рано или късно ще провокират руснаците, войната ще се развихри над Балтийско море, полската рмия ще се наложи да участва. Така ще направят с нас американците. А ние ги каним в родината си, водим децата си на техните военни празници, където те ни показват танковете си.

Петя Паликрушева

Източник: https://fakty.interia.pl/swiat/news-rosyjskie-mysliwce-odpedzily-samolot-nato,nId,3147153

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;